Horgásztó Harcsa

A túra eredménye 20 db kapás 16 db megszákolt hal.

Kedves Horgásztó Harcsa!

Először is szeretnék köszönetet mondani ez úton az egész évi segítőkész és rugalmas hozzáállásotokért! Idén talán már utoljára jutottunk el hozzátok múlt hétvégén, de jövőre biztosan visszatérünk! Ismét élveztük a nálatok eltöltött 48 órát, a remek körülményeket és a bivalyerős halakkal való találkozást.

Az 1-2es faházat ültük okt.13-14. és ismét nem csalódtunk. Nekem a túra kimondott célja egy 15 kg körüli példány megfogása volt a sok 6-8 kg os közül, melyet a youtube on is megtekinthető videón látható, partmenti törés meghorgászásával terveztem kivitelezni. Ezt a balos botomat ennek a célnak szenteltem, 3,5m es vízben helyeztem el koncentrált etetéssel.

A maradék botokkal az előttünk található púpokra és néha a bója körüli mélyebb részekre koncentráltunk. Biztató első nap után a szél nálatok szokatlan módon teljesen elállt, ez a jelenség pedig magas légnyomással párosult. Sajnos ennek kézzel fogható eredményeképp a kapások elmaradtak. A túra eredménye 20 db kapás 16 db megszákolt hal.

A “beáldozott” botom kétszer sírt fel. Egy 13,51 kg os töves modellt állt végül de sajnos egy szemre is bőven 10+os tükrös egy maratoni csata végén meglépett a szák elől. A taktika bevált, mindenkinek csak javasolni tudom kipróbálását!

Érdekesség, hogy a nagyobbak csak a Citruzt vették fel,  a scopex viszont folyamatosan szállította a kapást már amíg a körülmények kedveztek (Csalik: Nash citruz-scopex squid)
Még egyszer köszönünk mindent és jövőre találkozunk!

üdv: Denee

Posted in Vélemények/Hírek.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .